Kam na výlet v okrese Opava o jarních prázdninách

Jarní prázdniny jsou ideálním časem pro objevování krás okresu Opava. Tato oblast v Moravskoslezském kraji nabízí řadu aktivit a zajímavostí, které jsou perfektní pro rodinné výlety, relaxaci i dobrodružství. Ačkoli dvě největší historická turistická lákadla okresu Opava, a to zámek Hradec nad Moravicí a zámek Raduň jsou až do konce března uzavřeny stejně jako zámek Kravaře. Zámek v Kravařích, stejně jako zámek v Šilheřovicích si však můžete prohlédnout z venku a procházet se po přilehlých zámeckých parcích případně kolem golfových hřišť která k oběma zámkům přiléhají. Zde je několik tipů na výlety, které můžete podniknout v okrese Opava během jarních prázdnin.




Procházka po historickém centru Opavy

Opava, známá jako „Bílá perla Slezska“, má krásné historické centrum s mnoha zachovalými památkami. Můžete navštívit Slezské zemské muzeum, expozici „Cesta města“ v Obecním domě, Dům umění s přilehlým kostelem sv. Václava, procházet se městskými parky nebo se jen tak toulat malebnými uličkami města.

Výlet do Arboreta Nový Dvůr

Arboretum Nový Dvůr je botanická zahrada, která se probouzí k životu na jaře. Nabízí ideální prostředí pro relaxační procházky mezi stromy a keři, které začínají kvést. Arboretum otevírá své brány 1. března 2024.

Cyklovýlety po okolí

Okres Opava nabízí mnoho cyklistických tras, které vedou malebnou krajinou. Jarní počasí je ideální pro vyjížďky na kole, ať už hledáte lehké rodinné trasy nebo náročnější terény pro horská kola.

Slezské muzeum v Opavě

Slezské muzeum v Opavě je skvělým místem pro poznávání historie a kultury regionu. Muzeum nabízí rozmanité expozice, které se zaměřují na historii, umění, přírodu a etnografii Slezska. Je to ideální destinace pro ty, kteří mají zájem o učení a objevování místní historie a kultury.

Přírodní park Moravice

Tato lokalita rozprostírající se kolem řeky Moravice a v jejím širším okolí mezi Kružberkem, Vítkovem a Hradcem nad Moravicí nabízí nádherné přírodní scenérie a je ideální pro turistiku, cyklistiku a další venkovní aktivity.




Okres Opava nabízí mnoho možností pro výlety během jarních prázdnin. Ať už hledáte historické památky, přírodní krásy nebo aktivní odpočinek, tato oblast má co nabídnout každému. Jarní prázdniny jsou skvělou příležitostí pro objevování místních skvostů a užívání si jara v plných doušcích.

Zde jsou dva tipy na výlet mimo okres Opava:

Slezskoostravský hrad

Slezskoostravský hrad, nacházející se na okraji centra Ostravy, je historický hrad s bohatou historií. I když se nachází mimo okres Opava, je snadno dostupný a nabízí zajímavé prohlídky, krásné výhledy na řeku Ostravici a okolní krajinu. Hrad hostí různé kulturní akce a výstavy, které jsou vhodné pro všechny věkové skupiny.

Přírodní rezervace Rešovské vodopády

Pro milovníky přírody je návštěva Rešovských vodopádů v Nízkém Jeseníku v okrese Bruntál nezapomenutelným zážitkem. Jarní období je ideální pro turistiku a pozorování probouzející se přírody.